Biscuiti din aluat fraged

Printeaza

Biscuiti din aluat fraged din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, sare, drojdie, faina, untura, albusuri, sare, chimen, telemea.

Ingrediente:Biscuiti_din_aluat_fraged

  • 500 g faina
  • lapte cat cuprinde
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • drojdie cat o nuca
  • 250 g faina
  • 250 g untura sau margarina
  • 2 albusuri
  • sare
  • chimen
  • 100 g telemea

 

 

Mod de preparare:

Pentru aluat cerni 250 g făină într-un castron şi o amesteci împreună cu gălbenuşurile mixate cu zahărul şi sarea, apoi cu drojdia şi lapte cât cuprinde, pentru a obţine un aluat potrivit de tare, care se poate modela uşor.

Din acest aluat întinzi o foaie cu grosimea de 1 cm.

Amesteci făina rămasă cu untura sau margarina, întinzi această pastă peste aluat şi împărţi imaginar dreptunghiul de aluat în 3.

Suprapui treimile exterioare peste cea din mijloc şi mai împachetezi o dată, pe lungime.

Inveleşti aluatul în folie şi-l păstrezi la rece 1/2 oră. Repeţi operaţiunea de pliere de 2 ori.

Intinzi aluatul în foaie de 6 mm grosime. Il ungi cu 2 albuşuri bătute cu puţină sare şi presari chimen şi brânză rasă.

Il tai în triunghiuri sau dreptunghiuri, cu rozeta. Coci în tava unsă cu ulei, la foc iute, 1/4 oră.

Biscuiti din aluat fraged

Biscuiti_din_aluat_fraged

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.