Biscuiti cu zmeura

Printeaza

 

O reteta delicioasa de biscuiti cu zmeura, unt, zahar, esente de vanilie, faina, gris, zahar pudra, frisca lichida si esenta de migdale.Biscuiti cu zmeura

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • esenţă de vanilie
  • 150 g făină
  • 50 g griş
  • zahăr pudră pentru decor

 

Ingrediente umplutura :

  • 150 g de zmeură
  • 35 cl frişcă lichidă
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • esenţă de migdale

 

Mod de preparare:

Intr-un castron amesteci untul, zahă­rul şi esenţa de vanilie până ce totul devine o pastă moale. Amesteci făina cu grişul şi apoi amesteci ingredientele uscate (făina şi grişul) cu untul. întinzi pasta pe o suprafaţă dată cu puţină făină, egalizând-o pe cât posibil. O străpungi cu furculiţa din loc în loc şi apoi decupezi 12 cercuri de 9 cm diametru.

Le pui într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor. Coci biscuiţii 15 minute numai cât să capete o culoare aurie. Prepari umplutura aşa: Baţi frişca cu zahărul şi după ce s-a umflat adaugi esenţa de migdale.

Scoţi biscuiţii din cup­tor şi, după ce s-au răcit, aran­jezi un biscuit, peste el frişcă, deasupra ei zmeură şi “închizi” cu biscuit. Presari biscuiţii cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.