Biscuiti cu piure de mere

Printeaza

Biscuiti cu piure de mere din: mere, alune, oua, lapte, unt, zahar, faina, praf de copt, sare, esenta de vanilie, pudra de scortisoara, miez de nuca.

Ingrediente:Biscuiti cu piure de mere

  • 4 mere
  • 50 g alune
  • două ouă
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • 300 g făină
  • o linguriţă de praf de copt
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • esenţă de vanilie
  • o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară
  • miezuri de nucă

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se curăţă de coajă şi cotor. Se fierb în apă clocotită până când s-au înmuiat, se lasă să se răcească puţin şi se pasează cu un mixer sau o furculiţă. O într-un vas se mixează untul, ouăle, zahărul tos, sarea, esenţa de vanilie, scorţişoara şi laptele dulce.

După ce s-a răcit piureul de mere, se adauigă la compoziţia lichidă. Se pun alunele măicinate şi făina amestecată cu praful de copt şi se omogenizează.

Se umple ciu aluat un pistol pentru furse­curi şi se toarnă sub forme de cerculeţe într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc mediu până când devin aurii. Putem înlocui alunele cu miezuri de nucă măcinate.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.