Biscuiti cu nuca de cocos

Printeaza

Biscuiti cu nuca de cocos din: unt, zahar, oua, esenta de portocale, faina, amoniac, glazura de ciocolata, nuca de cocos.

Ingrediente:Biscuiti_cu_nuca_de_cocos

  • 170 g unt
  • 250 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă esenţă de portocale
  • 320 g făină
  • 1 vârf de cuţit de amoniac

Pentru decor:

  • 1 plic glazură de ciocolată (100 ml frişcă lichidă + 150 g ciocolată)
  • 50 g nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Freci spumă untul moaîe cu zahărul. Adaugi oul, apoi gălbenuşul, amestecând bine după fiecare, apoi esenţa, amoniacul stins în zeamă de lămâie şi făina cernută.

După ce ai omogenizat aluatul, îl modelezi în formă de sferă, îl înveleşti în folie de polietilenă şi îl păstrezi 30 de minute în frigider.

Pe suprafaţa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 3-4 mm şi îl tai cu ajutorul formelor pentru fursecuri.

Aşezi figurinele în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 6-9 minute, până se rumenesc uşor pe margine. Când se răcesc, decorezi cu glazură de ciocolată şi nucă de cocos.

Biscuiti cu nuca de cocos

Biscuiti_cu_nuca_de_cocos

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.