Biscuiti cu jeleu de portocala

Printeaza

Biscuiti cu jeleu de portocala din: faina, unt sau margarină, oua, zahăr, sare, zeamă de portocale, zahăr, gelatină mărunţită, vin alb.

Biscuiti_cu_jeleu_de_portocala

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 125 g unt sau margarină
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură zahăr
  • sare

Pentru jeleu:

  • 200 ml zeamă de portocale
  • 75 g zahăr
  • 10 g gelatină mărunţită
  • 200 ml vin alb

Mod de preparare:

Pentru jeleu, înmoi gelatina în apă rece cât să o acopere. Incălzeşti vinul şi topeşti în el zahărul. Adaugi zeama de portocale şi gelatina şi amesteci până se dizolvă.

Dacă este nevoie, ca să se topească gelatina, mai pui amestecul pentru puţin timp, pe foc mic.

Torni lichidul în castroane de mici dimensiuni, în strat de 1 1/2 cm, laşi să se răcorească, apoi le introduci în frigider, până se întăreşte jeleul.

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele până se omo­genizează şi păstrezi aluatul la rece pentru 1 oră. îl întinzi în foaie subţire, de 5 mm, pe planşeta presărată cu făină.

Tai discuri de aluat pe care le coci pentru 20-25 de minu­te, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Cu aceleaşi forme, tai şi discuri de jeleu, pe care le aşezi pe biscuiţi. Decorezi cu frişcă şi cu ciocolată rasă. îi păs­trezi în frigider până în momentul servirii.

Biscuiti cu jeleu de portocala

Biscuiti_cu_jeleu_de_portocala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.