Biscuiţi cu cremă de ciocolată

Printeaza

Biscuiţi cu cremă de ciocolată

Biscuiţi cu cremă de ciocolată

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 200 g făină
  • 100 g miezuri de nucă
  • 100 g zahăr tos
  • două ouă
  • sare
  • zahăr vanilinat
  • esenţă de rom
  • pudră de scorţişoară
  • 400 ml lapte dulce
  • un plic cremă de ciocolată instant
  • 100 ml frişca
  • 50 g alune
  • fistic
  • fructe confiate

Preparare:

Crema de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu frişca bătută şi se introduce la rece.

Intr-un bol mai mare se pun untul moale, zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilat, un praf de sare şi ouăle. Se adaugă o linguriţă de esenţă de rom şi un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară.

Se mixează totul până când devine ca o cremă spumoasă, se presară miezurile de nucă până când rezultă un aluat potrivit de tare. Se modelează în formă de rulou, se acoperă cu folie alimentară, apoi se introduce în frigider pentru 30 de minute.

Se trece prin alunele sfărâmate, se taie în felii subţiri şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduce tava în cuptor şi se coc biscuiţii timp de 10-12 minute la foc mic. Se scot din tavă, se lasă la răcit, apoi se lipesc câte două bucăţi cu crema de ciocolată.

Biscuiţi cu cremă de ciocolată

Biscuiţi cu cremă de ciocolată.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buni biscuitii cu ciocolata. O reteta simpla si usoara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.