Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

Printeaza

Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie din: faina, aidon alimentar, unt, zahar pudra, galbenusri, anason,  albusuri, sare, zahar, suc de lamaie.

Ingrediente:

Biscuiti_cu_anason_si_bezea_acrisoara_de_lamaie

  • 350 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1/4 lingurita de anason pulbere

Ingrediente pentru bezea:

  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Intr-un lighean pui faina amestecata cu amidonul alimentar, iar in mijlocul ei faci o adancitura in care pui untul topit si racit, galbenusurile, zaharul pudra si praful de anason.

Framanti apoi un aluat pe care il dai la frigider pentru 30 de minute.

Scoti aluatul, intinzi o foaie de cca 0,5 cm, din care decupezi cu o forma sau cu gura unui pahar discuri sau diferite forme, pe care le asezi una langa alta intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Pregatesti bezeaua, mixezi albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intareste. La urma adaugi si sucul de lamaie.

Pui pe fiecare biscuit un strat subtire de bezea, ii asezi intr-o tava, apoi ii dai la copt pentru 20 de minute, in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumenesc usor biscuitii si bezeaua.

Ii mai lasi 5 minute, dupa cele 20, cu usa cuptorului intredeschisa, apoi ii scoti sa se raceasca.

Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

Biscuiti_cu_anason_si_bezea_acrisoara_de_lamaie

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Biscuiti fragezi cu anason

Biscuiti fragezi cu anason

Biscuiti fragezi cu anason din: zahar, unt, faina, amidon si anason.   Ingrediente: 125 g zahăr 250 g unt 250 g făină 125 g amidon 1 anason   Mod de preparare: Intr-un castron, pune zahărul şi untul. Freacă energic cu o lingură de lemn până se topeşte zahărul. Separat, cerne făina cu amidonul, apoi încorporeaz-o […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.