Biscuiti cu anason

Printeaza

O reteta delicioasa de biscuiti cu anason din: faina, margarina, galbenusuri, zahar vanilat, anason si suc de lamaie.

Ingrediente:Biscuiti cu anason

  • 350 g faina
  • 200 g margarina
  • 2 galbenusuri mari (sau 3 mai mici)
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 75 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita cu anason praf

pentru bezea:

  • 2 albusuri (sau 3, daca ouale sunt mai mici)
  • 5 linguri cu zahar
  • 1/2 lingurita cu suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat din toate ingredientele de mai sus şi întinde o foaie nu prea groasă. Decupează forme rotunde şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pentru bezea, bate albuşurile până ce spuma stă băţ. Adaugă zahărul şi bate până ce se topeşte. La final, adaugă zeama de lămâie şi pune spuma într-un cornet.

Cu îndemânare, pune un dop de bezea pe fiecare rondelă de aluat.

Dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru o jumătate de oră. Dacă bezeaua se îngăl­beneşte, întredeschide uşa cuptorului. Scoate tava şi lasă biscuiţii 5-10 minute înainte de a le aşeza pe un platou.

Biscuiti cu anason

Biscuiti cu anason

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.