Biryani aromat cu legume

Printeaza

Se încălzeşte cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se încing 2 linguri de ulei vegetal într-un vas termorezistent în cuptor. Se adaugă 1  conopidă tocată, 2 cartofi dulci curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe şi 1 ceapă tăiată felii, amestecând pentru a se unge pe toate părţile cu ulei încins.

Se condimentează cu sare şi piper şi se dă din nou vasul la cuptor 15 minute, până legumele încep să devină maronii. Intre timp, se amestecă 1 l supă de legume, 2  linguri pastă de curry iute, 1 ardei iute tocat, 1 vârf mare de cuţit de şofran şi 2  linguriţe seminţe de muştar.

Se amestecă 500g de orez basmati şi 140g de fasole verde cu legumele din vas, apoi se toarnă pe deasupra amestecul de supă. Se scade focul la 170° C/ gaz 5. Se acoperă vasul foarte strâns cu folie şi se coace 30 de minute, până ce orezul este fraged, iar zeama a fost absorbită. Se adaugă zeama de la 2 lămâi şi se amestecă, apoi se presară pe deasupra 1 mână de coriandru tocat şi 1 mână de nuci caju.

Biryani aromat cu legume

Biryani aromat cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.