Bigos

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de Bigos din: varza murata, costita, ceapa, carne de vita, porc, muschi, pasare, vanat, untura, frunze de dafin, boabe de piper, chimen, hribi, bulion, sare si un pahar de vin rosu.

Ingrediente:Bigos

  • 1,5 kg varză murată
  • 200 g costiţă
  • 3 cepe mari
  • 1,5 kg carne (vită, porc, muşchi, pasăre, vânat)
  • 200 g cârnaţi şi şuncă
  • 100 g prune uscate
  • 50 g untură
  • zeama în care s-a prăjit carnea
  • 4 frunze de dafin
  • 10 boabe de piper
  • ienibahar
  • o linguriţă maghiran uscat
  • două linguri de chimen
  • 300 g hribi

Facultativ:

  • două lin­guri de bulion
  • piper măcinat
  • sare
  • un pahar de vin roşu

 

Mod de preparare:

Se toacă varza murată şi se fierbe (împre­ună cu foi de dafin, maghiran uscat, chimen şi piper). Se căleşte ceapa în untură, se adaugă carnea de vită tăiată şi un pic de apă.

Când e pe jumătate fiartă, se adaugă carnea de porc, cea de pasăre, se fierbe şi se adaugă costiţa, muşchiul, prunele înmuiate, scurse bine şi tăiate. Hribii uscaţi şi înmuiaţi peste noapte, fierţi şi tăiaţi, cârnatul şi şunca tăiate bucăţi sunt amestecate cu bulionul.

Toate ingredientele se amestecă, se condimentează după gust, se fierb la foc mediu, circa două ore, amestecând continuu.

Bigosul se prepară cu câteva zile înainte de a fi servit. în fiecare zi se înfierbântă. înainte de a fi servit, se înfierbântă bine şi se adiaugă vinul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.