Bibilică umplută

Printeaza

O reteta de bibilica umpluta din: bibilica, telina, morcov, rozmarin, patrunjel, ulei de masline extravirgin, usturoi, prapur de porc, vin alb, salvie, unt, sunca, sare si piper.

Ingrediente:Bibilică umplută

  • 1 bibilică (circa 1,2 kg)
  • 1 tijă de ţelină
  • 1 morcov
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 prapur de porc
  • 1 pahar vin alb
  • 1 crenguţă de salvie
  • 40 g unt
  • 100 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto)
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală şi zvântă bibilica, atât în exterior, cât şi în interior. Toacă legumele şi ierburile aromatice împreună cu ficatul şi inima bibilicii, pune-le într-o tigaie cu untul încins şi cu usturoiul şi căleşte-le, la foc mic, până când se înmoaie.

Când s-au înmuiat, toarnă vinul alb şi lasă la fiert până când compoziţia se în­groaşă puţin. Umple bibilica cu amestecul obţinut.

Condimentează cu sare şi piper după gust, exteriorul bibilicii, înfaşoar-o în feliile de şuncă şi apoi în prapur. Acesta are ca scop obţinerea unei texturi moi a cărnii de bibilică.

Inveleşte bibilica în folie de aluminiu unsă cu ulei, înţeap-o din loc în loc cu furculi­ţa şi dă-o la cuptor pentru o oră, la 180° C. Serveşte bibilica stropită cu sucul pro­priu scurs în timpul coacerii, cu garnitură de cartofi la cuptor şi salată.

Bibilică umplută

Bibilică umplută

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • bibilica umpluta
  • reteta bibilica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.