Bibilică umplută
PrinteazaO reteta de bibilica umpluta din: bibilica, telina, morcov, rozmarin, patrunjel, ulei de masline extravirgin, usturoi, prapur de porc, vin alb, salvie, unt, sunca, sare si piper.
- 1 bibilică (circa 1,2 kg)
- 1 tijă de ţelină
- 1 morcov
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 1 prapur de porc
- 1 pahar vin alb
- 1 crenguţă de salvie
- 40 g unt
- 100 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto)
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală şi zvântă bibilica, atât în exterior, cât şi în interior. Toacă legumele şi ierburile aromatice împreună cu ficatul şi inima bibilicii, pune-le într-o tigaie cu untul încins şi cu usturoiul şi căleşte-le, la foc mic, până când se înmoaie.
Când s-au înmuiat, toarnă vinul alb şi lasă la fiert până când compoziţia se îngroaşă puţin. Umple bibilica cu amestecul obţinut.
Condimentează cu sare şi piper după gust, exteriorul bibilicii, înfaşoar-o în feliile de şuncă şi apoi în prapur. Acesta are ca scop obţinerea unei texturi moi a cărnii de bibilică.
Inveleşte bibilica în folie de aluminiu unsă cu ulei, înţeap-o din loc în loc cu furculiţa şi dă-o la cuptor pentru o oră, la 180° C. Serveşte bibilica stropită cu sucul propriu scurs în timpul coacerii, cu garnitură de cartofi la cuptor şi salată.
Bibilică umplută
Poftă bună!
Incoming search terms:
- bibilica umpluta
- reteta bibilica