Bibilica la cuptor cu vin

Printeaza

Bibilica la cuptor cu vin din: bibilica, costita, ciuperci, cartofi, mere, vin, unt, sare, piper.

Ingrediente:Bibilica la cuptor cu vin

  • 1 bibilică până în 2 kg
  • 150 g costiţă afumată
  • 500 g bureţi de pădure
  • 600 g cartofi noi
  • 4 mere
  • 1/2 pahar cu vin
  • sare
  • piper
  • 200 g unt
  • 1/2 l supă
  • zahăr

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi foarte bine bibilica, tamponaţi-o cu un şervet foarte curat, apoi puneţi-o să se înăbuşe la cuptor cu sare, unt şi supă.

Când este semirumenită, puneţi costiţa tăiată în cuburi mici, ouăle curăţate şi tăiate în sferturi şi cartofii fierţi pe jumătate.

Adăugaţi apoi vinul, puţin zahăr şi daţi totul lâ cuptorul cu foc potrivit.

Intoarceţi friptura pe toate părţile pentru ca aceasta să se rumenească frumos, crocant.

Când este gata, tăiaţi friptura în bucăţi şi puneţi-le pe platou.

Garnisiţi-o cu merele, cartofii din tavă şi cu bureţii sotaţi separat.

Aduceţi pe masă platoul cu această friptură şi sosul în sosieră.

Pofta buna!


poate iti place si:

Piept de bibilică cu salată de mere

Piept de bibilică cu salată de mere

O retetqa delicioasa de piept de bibilica cu salata de mere din: piept de bibilica, frunze de salvie, frunze de rozmarin, unt, sare, piper, vin dulce, otet de vin rosu, lamaie, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, mar, stafide, migdale, telina si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 piepţi de bibilică 1 ceapă 4 frunze salvie […]

Bibilica la tigaie cu salata

Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gască

O reteta de piept de bibilica umplut cu pate din ficat de gasca din: piept de bibilica, pate din ficat de gasca, unt, sunca, parmezan, brandy, vin rosu, supa de carne, hribi, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de bibilică 300 g pate din ficat de gâscă 100 g unt 400 g […]

 

Spanac gratinat cu cascaval si usturoi

Spanac gratinat cu cascaval si usturoi

Spanac gratinat: spanac, cascaval, faina, zeama de lamaie, usturoi, unt, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 300 g caşcaval 2 linguriţe făină 2 linguri zeamă de lămâie 2 căţei usturoi 2 linguri unt 6 ouă sarea piper Mod de preparare: Speli spanacul, îl opăreşti în apă cu un praf de sare timp de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.