Bibilica la cuptor cu castane

Printeaza

Bibilica la cuptor cu castane din: bibilica, ceapa, castane, mazare, morcovi, unt, zahar, marar, faina, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Bibilica la cuptor cu castane

  • 1 bibilică de 1,750 kg
  • o ceapă
  • sare
  • piper
  • 500 g castane
  • 300 g mazăre
  • 300 g morcovi
  • 180 g unt
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • mărar verde
  • 1/2 lingură cu făină
  • cimbru

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi foarte bine bibilica, tamponaţi-o cu un şervet curat, după care o frigeţi înăbuşit la cuptor. în aceeaşi tavă puneţi şi câteva cuburi mici de unt, sare, piper, cimbru şi supă.

Când friptura este frumos rumenită pe toate feţele, scoateţi-o pe un platou şi în tavă pregătiţi sosul.

Dezlegaţi 1 lingură de făină cu apă sau supă, combinaţi-o apoi cu 2 linguri de sos brun, după care strecuraţi sosul.

Tăiaţi friptura în bucăţi, puneţi-le pe un platou, garnisiţi-le cu castanele glasate cu sos de friptură, mazărea şi morcovii fierţi şi sotaţi în unt.

Puneţi puţin sos pe friptură, restul aduceţi-l pe masă în sosieră.

Pofta buna!


poate iti place si:

Bibilica la cuptor cu garnitura de budinca de spanac si cosulete din aluat umplute cu ficat si limba afumata

Bibilica la cuptor cu garnitura de budinca de spanac si cosulete din aluat umplute cu ficat si limba afumata

Bibilica la cuptor cu garnitura de budinca de spanac si cosulete din aluat umplute cu ficat si limba afumata Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 1,500 kg spanac 3 linguri de sos alb 2 ouă sare piper nucşoară Maggi 100 g limbă afumată fiartă 12 coşulcţe din aluat fraged prăjite 300 g ficat 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.