Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate

Printeaza

O reteta de Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate din: bibilica, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, cidru, calvados, smantana, cimbru, mere, unt, zahar tos, nuci si patrunjel.

Ingrediente:Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate

  • 2 bibilici, fiecare de aproximativ 800 g
  • sare de mare si piper negru
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 2 felii subtiri de bacon
  • 300 ml cidru
  • 100 ml de calvados sau coniac
  • 250 ml de smantana
  • cateva fire de cimbru tocate
  • 500 g mere tari, acre (cam 3 bucati)
  • 30 g unt
  • 1-2 linguri de zahar tos
  • zeama de lamaie, dupa gust
  • 30 g nuci macinate mare
  • 1 mana de patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C/180°F/treapta 6. Asezonaţi carnea cu sare şi piper. Incingeţi un strat subţire de ulei de măsline într-o cratiţă lată, termorezistentă. Rumeniţi carnea 2-3 minute pe fiecare parte, până se colorează uniform şi aşezaţi-o pe un platou atunci când este gata.

Adăugaţi feliile de bacon în cratiţă şi prăjiţi-le până ce se rumenesc uşor. Turnaţi cantitatea de cidru şi de Calvados, aşteptaţi să dea în clocot şi lăsaţi să fiarbă până când scade la o treime din cantitatea iniţială. Adăugaţi smântână şi frunzele de cimbru.

Aşezaţi din nou în cratiţă bucăţile de bibilică, puneţi capacul şi daţi-le la cuptor. Lăsaţi carnea la înăbuşit 30-40 de minute, până se pătrunde bine şi se frăgezeşte; scoateţi bucăţile de piept după 20-25 de minute, să nu se ardă, şi puneţi-le înapoi în ultimele 5 minute de preparare, pentru a le reîncălzi.

Cu 15 minute înainte ca bibilica să fie gata, curăţaţi merele, îndepărtaţi sâmburii şi tăiaţi-le în inele groase. Topiţi untul într-o tigaie mare. Presăraţi zahărul tos peste feliile de măr şi prăjiţi-le în unt 4-5 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.

Când bibilica este gata, aşezaţi bucăţile de carne pe un platou cald. Dacă vi se pare că sosul este prea subţire, fierbeţi-l până când capătă consistenţa dorită. Asezonaţi cu sare, piper şi puţină zeamă de lămâie. Aşezaţi din nou bucăţile de bibilică în sos şi garnisiţi-le cu merele caramelizate. Inainte de a servi preparatul, presăraţi deasupra alunele şi pătrunjelul tocat.

Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate

Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate


Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.