Biban marinat cu orez si salsa de ananas

Printeaza

Biban marinat cu orez si salsa de ananas din: file de biban, ardei iuti, ulei, anans, ardei gras roşu, ardei gras verde, orez basmati, coriandru, menta, limetta.

Biban_marinat_cu_orez_si_salsa_de_ananas

Ingrediente:

  • 400 g file de biban
  • 2 ardei iuţi
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 ananas
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 200 g orez basmati
  • coriandru tocat
  • mentă tocată
  •  sucul de la 1 limettă

Mod de preparare:

Peştele se marinează 20 min. în 3 linguri de ulei cu 1 ardei iute tocat. Se fierbe orezul basmati în apă cu sare, confom indicaţiilor de pe ambalaj.

Se prăjeşte apoi într-o tigaie de teflon 2 min. pe fie­care parte. Se sărează şi se piperează. Se coace la cup­tor 10 min.

Pentru salsa, se amestecă ananasul tăiat cuburi cu ar­deiul gras tăiat cuburi, verdeaţă, suc de lămâie şi 1 lin­gură ulei; se lasă 10 min. şi se presară sare.

Se aşază salsa pe farfurie, se adaugă peşte, orez şi verdeaţă de decor.

Biban marinat cu orez si salsa de ananas

Biban_marinat_cu_orez_si_salsa_de_ananas

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.