Biban dungat la tigaie

Printeaza

Biban dungat la tigaie din: ulei de arahide, fileuri de biban dungat, sare grunjoasa, piper negru, unt fara sare si cimbru.

Ingrediente:Biban_dungat_la_tigaie

  • 2 linguri ulei de arahide
  • 4 fileuri de biban dungat
  • sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
  • 3 linguri de unt fara sare
  • 2 crengute de cimbru proaspat
  • sare de mare grunjoasa

 

Mod de preparare:

încălzeşte uleiul într-o tigaie mare, la temperatură medie. Usucă fileurile cu pro­soape de hîrtie (asta va face pielea mai cro­cantă), conditmentează-le cu sare grunjoasă şi cu piper pe ambele părţi şi pune-le în tigaie, cu pielea în jos.

Redu fla­căra (uleiul trebuie să sfaraie, nu să sară) şi prăjeşte fileurile pînă cînd pielea devine cro­cantă (în jur de 3 minute). Intoarce-le şi prăjeşte-le şi pe partea cealaltă încă 3 minute.

Adaugă untul şi cimbrul. Prăjeşte în continuare fileurile, întorcîndu-le de cîteva ori şi stropindu-le cu untul topit. Aşteaptă pînă cînd peştele capătă o culoare întunecată. Presară pe el sare marină grunjoasă şi serveşte-l.

Biban dungat la tigaie

Biban_dungat_la_tigaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.