Biban de mare la tava

Printeaza

Biban de mare la tava din: fenel, sos pesto, unt, bibani de mare, ulei, rosii, masline, busuioc.

Ingrediente:Biban de mare la tava

  • 2 bulbi de fenel, feliaţi
  • 1 -2 linguriţe cu sos pesto verde
  • 75 g unt, moale
  • 4 bibani de mare, evisceraţi
  • ulei de măsline
  • 150-200 g roşii cherry, cu codiţe
  • 75-100 g măsline negre fără sâmburi
  • frunze de busuioc, pentru decor

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe fenelul în apă timp de 5-7 minute.

Scurge-l bine, apoi împrăştie-l într-o tavă. Amestecă sosul pesto cu untul. Introdu în fiecare peşte puţin din acest amestec şi pune şi deasupra. Aşază peştele în tavă, deasupra bucăţilor de fenel.

Stropeşte peştele cu puţin ulei de măsline şi coace-l timp de 10 minute. Adaugă în tavă roşiile în mănunchiuri şi măslinele. Stropeşte-le cu ulei de măsline şi coace încă 10-15 minute, sau până când peştele este gata.

Scoate tava din cuptor şi serveşte imediat, garnisit cu frunze de busuioc.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.