Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc din: biban de mare, unt, smantana, vin alb, ceapa alba, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc

  • biban de mare 1600 g
  • unt 120 g
  • smantana lichida 120 ml
  • vin alb 60 ml
  • ceapa alba 50 g
  • busuioc, sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui cuţit cu lama flexibilă bibanul de mare se filetează, după care se condimentează cu sare şi piper şi se găteşte pe grătarul încins aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Separat se realizează sosul, din ceapă redusă cu vin alb, apoi cu smântână, după care se încorporează treptat untul tăiat cuburi amestecând continuu.

La servire sosul se strecoară şi se aromatizează cu busuioc proaspăt

Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc

Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.