Biban cu ciuperci, cartofi si salsa verde

Printeaza

Biban cu ciuperci, cartofi si salsa verde din: fileuri de biban de mare, plante aromatice (busuioc verde sau purpuriu, pătrunjel, cimbru), cartofi, usturoi, sare, piper negru macinat, unt, ciuperci, lamaie, salsa verde.

Peste – beneficii consumului de peste si retete

 

Biban_cu_ciuperci_cartofi_si_salata_verde

Ingrediente:

  • 4 fileuri de biban de mare a câte 225 g fiecare
  • 1 mână zdravănă de plante aromatice (busuioc verde sau purpuriu, pătrunjel, cimbru)
  • 1 kg cartofi, curăţaţi
  • ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 3 bucăţi de unt
  • 455 g de ciuperci diferite, de preferinţă sălbatice, rupte în bucăţi
  • 3 lămâi
  • salsa verde

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 240°C/treapta 9 la cel pe gaz. Puneţi hârtie impermeabilă la grăsimi pe fundul unei tăvi pentru copt unse cu ulei de măsline.

Crestaţi fileurile de peşte şi umpleţi inciziile cu plantele aromatice. Tăiaţi cartofii în felii cu grosimea de sub 1 cm.

Uscati-i, tamponându-i cu şervete de hârtie, şi ungeţi-i cu un strat subţire de ulei de măsline.

Amestecaţi-i cu jumătate din cantitatea de usturoi, asezonaţi cu sare şi piper, apoi aranjaţi-i în tavă, într-un singur strat.

Ţineţi cartofii la cuptor circa 15 minute, până când se pătrund puţin.

Scoateţi-i şi daţi-i deoparte. Puneţi restul de usturoi într-o tigaie, alături de 2 bucăţi mari de unt şi de puţin ulei de măsline.

Prăjiţi amestecul de ciuperci şi asezonaţi-l până capătă un gust bun. Dacă lasă apă, continuaţi să gătiţi până ce lichidul s-a evaporat complet.

Luaţi tigaia de pe foc, stoarceţi sucul de la 1 lămâie şi mai adăugaţi încă o bucată de unt. Acum presăraţi ciupercile peste, printre şi sub stratul de cartofi.

Apoi puneţi peste ciuperci şi fileurile de biban de mare.  Daţi iar la cuptor şi lăsaţi să se coacă vreme de 12-15 minute, în funcţie de grosimea peştelui.

Scoateţi tava din cuptor, puneţi deasupra o bucată de staniol şi lăsaţi-o să stea aşa aproximativ 5 minute, timp în care toate sucurile minunate lăsate de diversele ingre­diente vor fi absorbite de cartofi.

Serviţi împreună cu salsa verde, o jumătate de lămâie şi un pahar de vin alb rece.

Biban cu ciuperci, cartofi si salsa verde

Biban_cu_ciuperci_cartofi_si_salata_verde

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.