Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri

Printeaza

O reteta de Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri din: ceapa, sare de mare, coriandru, seminte de chimion, frunze de curry, faina de naut, apa, ulei vegetal, frunze de menta, frunze de coriandru, usturoi, ardei iute, sare de mare, zahar tos, zeama de lamaie si apa.

Pentru acest preparat cu ceapa, usor condimentat, se foloseşte, de regulă, făină de năut măcinat, o sursă bună de proteine pentru numeroşii vegetarieni din India. Făina de năut este disponibilă în băcăniile din Asia, însă, dacă aveţi probleme în a o procura, înlocuiţi-o pur şi simplu cu făină albă de grâu.

Ingrediente:Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri

  • 2 cepe mari, curăţate şi feliate
  • 1/2 de linguriţă de sare de mare, plus încă o cantitate pentru asezonat
  • 1/2 de linguriţă de coriandru măcinat
  • 1/2 de linguriţă de seminţe de chimion
  • 3-4 frunze de curry tocate
  • 100 g de făină de năut
  • 75 ml de apă
  • ulei vegetal, pentru prăjire în baie de ulei

Sos iute cu verdeţuri:

  • 25 g de frunze de mentă
  • 45 g de frunze de coriandru
  • 1/2 de căţel de usturoi, curăţat şi tocat foarte fin
  • 1-2 ardei iuţi verzi, după gust, fără seminţe şi tocaţi mare
  • 1/2 de linguriţă de sare de mare
  • 1/2 de linguriţă de zahăr tos
  • 2 linguriţe de zeamă de lămâie aproximativ
  • 125-150 ml de apă

 

Mod de preparare:

Presăraţi un praf de sare peste feliile de ceapă şi lăsaţi-le deoparte în timp ce preparaţi sosul iute cu verdeţuri (acest lucru ajută la eliberarea unei părţi din sucul lor).

Pentru a prepara sosul iute cu verdeţuri, puneţi într-un mixer verdeţurile, usturoiul, ardeii iuţi, sarea, zahărul şi zeama de lămâie. Amestecaţi, adăugând treptat apa, până când obţineţi o pastă umedă fină, de consistenţa unui sos. Gustaţi şi potriviţi de sare şi piper, dacă este necesar.

Pentru bhaji, amestecaţi într-un bol coriandrul măcinat, chimionul, sarea, frunzele de curry şi făina de năut. Stoarceţi ceapa pentru a îndepărta lichidul în exces (acest lucru va facilita omogenizarea ingredientelor şi va face ca această delicatesă să devină crocantă). Adăugaţi cepele în făina condimentată şi amestecaţi bine. Adăugaţi apa, puţin câte puţin, amestecând bine, până când obţineţi o compoziţie groasă, care să acopere bine cepele.

Incingeţi un strat de ulei de 6 cm într-o cratiţă cu fundul gros sau într-un wok, la 180-190°C. Pentru a testa dacă este încins, puneţi puţin aluat în ulei; ar trebui să sfârâie imediat. Puneţi linguri cu vârf de aluat în uleiul încins, lăsând spaţii între ele, şi prăjiţi-le 4-5 minute, întorcându-le de pe o parte pe alta.

Când feliile de ceapă pane (bhaji) sunt rumene şi crocante pe margini, scoateţi-le cu o paletă şi scurgeţi-le pe o tavă tapetată cu hârtie-prosop. Păstraţi-le în cuptor, la foc mic, în timp ce le prăjiţi pe celelalte. Serviţi-le calde, însoţite de sosul picant cu verdeţuri.

Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri

Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.