Bezele delicioase

Printeaza

Bezele delicioase din: albus de ou, zahar, coaja de lamaie, colorant alimentar galben, coaja de portocala, colorant alimentar portocaliu, fistic, colorant alimentar verde.

Ingrediente: Bezele_delicioase

  • 4 albusuri de ou
  • 225g de zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • colorant alimentar galben, sub forma de pasta
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • colorant alimentar portocaliu, sub formă de pasta
  • 2 linguri de fistic decojit, tocat
  • colorant alimentar verde, sub forma de pasta
  • pungi pentru ornat (posuri) de unica folosinta
  • pensula mica de patiserie
  • dui rotund foarte mare pentru conul de spritat

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 140°C si tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi mari, dar subtiri. Pentru inceput, pregateste posurile. Folosind o pensula de patiserie, umezita, traseaza linii de colorant alimentar nediluat in interiorul conurilor. Spala bine pensula cand schimbi culoarea, pentru a nu amesteca nuantele. Rupe capătul unuia dintre poşuri şi inserează duiul, apoi lasă conurile deoparte.

Pune albusurile intr-un bol mare sau intr-un mixer cu stativ. Bate albusurile pana cand obtii o spuma stabila. Incepe sa adaugi zaharul, cate 1 lingura, amestecand incontinuu cu telul electric sau cu mixerul, pana cand spuma devine groasa si lucioasa. Imparte compozitia in 3 boluri si adauga aromele.

Pune posul la care ai atasat deja duiul intr-un pahar inalt sau o carafa si rasuceste marginea conului peste gura paharului pentru a-l fixa. Umple conul cu amestecul de bezele in culoarea corecta, cea corespunzatoare culorii din con. Ridica din pahar posul si rasuceste capatul pentru a-l sigila.

Tine posul la circa 2cm, in pozitie verticala, deasupra tavii. Aplica o presiune constanta pe pos, ridicandu-l incet pe masura ce spritezi compozitia, pentru a forma o bezea rotunda, cu o latime de aproximativ 6cm. Pentru a obtine un varf frumos, apasa putin in compozitie, apoi ridica rapid conul.

Continua pana cand epuizezi compozitia, lasand suficient loc intre bezele pentru ca acestea sa se intinda putin. Indeparteaza rapid duiul, spala-l si usuca-l bine, apoi foloseste la urmatorul pos.

Continua cu restul compozitiilor colorate pana cand obtii 2 tavi pline cu bezele in 3 culori.

Da-le la cuptor 1 ora, micsorand temperatura la 120°C in ultimele 30 de minute. Scoate bezelele din cuptor si lasa-le sa se raceasca pe gratare pentru prajituri.

Bezele delicioase

Bezele_delicioase

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.