Bezele cu fistic

Printeaza

Bezele cu fistic din: albus, zahar, merisoare, smantana, clementine, lichior, fistic.

Ingrediente:Bezele_cu_fistic

Pentru bezea:

  • 4 albuşuri mari
  • 200 g de zahăr

Pentru topping:

  • 100 g de merişoare proaspete sau congelate
  • 75 g de zahăr
  • 300 ml de smântână pentru frişcă
  • 2 clementine mici, coaja rasă, apoi curăţate şi feliate
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 100 g de fistic

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 140°C şi tapetează cea mai mare tavă pe care o ai cu hârtie de copt. Foloseşte o farfurie de 28cm pentru a trasa un cerc pe hârtie, apoi întoarce hârtia pentru ca urmele de creion să nu atingă bezeaua.

Pune albuşurile într-un bol mare, curat, şi bate-le cu mixerul până îşi dublează volumul şi îşi păstrează forma. Adaugă zahărul, câte 1-2 linguri deodată, continuând să baţi, până când bezeaua este tare şi lucioasă, iar zahărul s-a terminat.

Pune putină bezea în fiecare colţ al hârtiei de copt pentru a o fixa de tavă. Cu dosul unei linguriţe, formează câte o mică adâncitură în centrul fiecărei bezele.

Coace-le 1 oră şi 30 de minute, apoi lasă-le în cuptor să se răcească complet.

Pune merişoarele şi zahărul într-o cratiţă şi dă în clocot la foc mic. Măreşte flacăra şi fierbe 1-2 minute, până obţii un sirop ceva mai gros, însă merişoarele încă sunt întregi. Lasă-l să se răcească complet.

Toarnă frişca într-un bol şi adaugă coaja de clementine şi lichiorul. Bate cu mixerul până când frişca îşi menţine forma.

Umple fiecare bezea cu o lingură de frişcă, apoi aşază deasupra 1-2 felii de clementină şi câteva merişoare. Toarnă siropul în fir subţire şi presară fistic.

Bezele cu fistic

Bezele_cu_fistic

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.