Berea Lager. In secolul VIII, chestiunea crucială în industria producătoare de bere o reprezenta controlul calităţii: elementul fundamental, temperatura, era important atât în fazele de prelucrare şi conservare, cât şi în faza de transport, până la momentul consumului.
Poate că monahii bavarezi din secoul XVI au fost cei care au dat cale liberă producţiei pe scară largă, prin introcucerea procedeului fermentaţiei la temperaturi joase (unele tipuri de drojde, ţinute la temperaturi mai joase, nu fac spumă în partea superioară a recipientului, ci se adună pe fund, dând naştere unei fermentări mult mai lente şi unei beri care se conservă pentru o perioacă mai îndelungată.
Caracteristicile produsului finit, ce-i drept, nu ieşeau întotdeauna satisfăcătoare, din cauza dificultăţii de „frânare” a temperaturii, în plus, berea păstra o culoare închişi, de multe ori cu nuanţe roşii-gălbui, rămânând, aşadar, un produs mereu identic din punct de vedere cromatic, chiar dacă aflat într-o constantă evoluţie în privinţa calităţii.
In 1836, a fost perfecţionată tehnica fermentaţiei la temperaturi joase şi a înmagazinării la rece: de unde a derivat termenul lager (care, în limba germană, înseamnă depozit, magazie).
Punch cu bere de ghimbir din: suc de afine, limonada, suc de ananas, bere de ghimbir. Ingrediente: 3 cesti suc de afine 3 cesti limonada 3 căni de suc de ananas bere de ghimbir Mod de preparare: Se combina sucurile reci si se amesteca bine. Se umple recipientul de punch si se adauga […]
Mitul cu “burta de bere” a fost lămurit, specialiştii stabilind la unison că nu berea îngraşă sau, cel puţin, nu berea consumată în cantităţi moderate, ci alimentele grase şi sărate pe care băutorii de bere le mănâncă pe lângă cele cinci, şase sau mai multe sticle cu alcool. La acestea se adaugă lipsa mişcării, sedentarismul […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.