Berea favorizează memoria şi întăreşte imunitatea

Printeaza

Berea favorizează memoria şi întăreşte imunitateaMitul cu “burta de bere” a fost lămurit, specialiştii stabilind la unison că nu berea îngraşă sau, cel puţin, nu berea consumată în cantităţi moderate, ci alimentele grase şi sărate pe care băutorii de bere le mănâncă pe lângă cele cinci, şase sau mai multe sticle cu alcool. La acestea se adaugă lipsa mişcării, sedentarismul fiind, de fapt, principala cauză a îngrăşării, şi iată cum se naşte burta numită impropriu “de bere”. În realitate, însă, berea consumată cu moderaţie are multiple beneficii pentru sănătate, favorizarea memoriei şi creşterea imunităţii fiind doar două dintre ele.

Studiile internaționale publicate de-a lungul timpului, au indicat posibile beneficii ale consumului moderat de bere, de la reducerea incidenței ulcerului, până la rehidratarea organismului după efort fizic. Pe lângă acestea, există și beneficii mai puțin cunoscute ale consumului moderat de bere, precum faptul că poate ajuta sistemul imunitar în lupta cu agenții patogeni și poate reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Totodată, un consum moderat de bere poate fi benefic pentru sistemul osos și poate favoriza memoria pe termen scurt.

Berea poate contribui la întărirea sistemul imunitar al organismului

Cu un conținut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele: B6 și B9, atunci când este consumată cu moderație de către adulți sănătoși poate contribui la îmbunătățirea răspunsul sistemului imunitar al acestora la entități responsabile de transmiterea bolilor infecțioase.

Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, comentează acest efect mai puțin cunoscut al consumului moderat de bere asupra întăririi sistemului imunitar: “Cerealele reprezintă unul dintre ingredientele naturale de bază ale berii, transformând-o practic într-o sursă de vitamine pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acid folic (B9). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată în timp prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă, acest fapt putând să contribuie la o rezistență sporită a sistemului imunitar.”

Berea poate reduce riscul de apariție al afecțiunilor cardiovasculare

Consumul moderat de bere ar putea reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Acest fapt s-ar putea datora ingredientelor naturale din care este făcută berea și a cantității mici de sodiu pe care o conține, fiind cunoscută relația dintre creșterea tensiunii arteriale și consumul de alimente cu un înalt conținut de sare.

Berea, un posibil aliat al sistemului osos

Sursă bogată de siliciu organic, element-cheie în procesul de creștere a densității minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumată cu moderație, ar putea favoriza sănătatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat în lupta cu osteoporoza, boală a sistemului scheletal caracterizată prin masa osoasă scăzuta și deteriorarea țesuturilor osoase.

Consumată moderat, berea favorizează memoria

Studii științifice au indicat faptul că un consum moderat de bere poate favoriza și procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung. Mai exact, eforturile de cercetare au evidențiat faptul că un consum moderat de bere ar putea permite o creștere a folosirii dinamice a tuturor resurselor de atenție ale sistemului nervos central.

 

Articol preluat de aici.

 

2 comentarii

  1. Da, asa este, dar dupa ce bei multa bere, nu mai ai memorie :)))) O favorizeaza in uitare :)))

  2. Berea si memoria, poate intareste ea ceva acolo, dar faza cu memoria … lasa de dorit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.