Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia
PrinteazaFabrica Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan Moortgat, la Breendonk. La sfârşitul Primului Război Mondial, întreprinderea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene. Astfel, în 1923, a fost introdusă pe piaţă berea Duvel, produsă prin utilizarea unui tip particular de drojdie, capabilă să-i confere băuturii un caracter important.
Duvel se numără printre berile cele mai apreciate în Belgia: în flamandă, cuvântul duvel înseamnă „diavol”; se pare chiar că acest apelativ derivă din exclamaţia unui băutor îndârjit, care, după ce a degustat o mostră din acest tip, a exclamat: „Ei, dar e dată dracului berea asta!”
DEGUSTARE
Berea Duvel îşi datorează calitatea aromei proprii hameiului apreciat, marca Styrian Goldings, şi refermentaţiei în sticlă. Are o culoare blondă intensă şi un gust cu aromă de fruct, deosebit de sec la final. Produce o spumă foarte abundentă şi persistentă. Servită la o temperatură în jur de 1o0 C, poate să meargă bine lângă legume proaspete şi salate cu orez.
ALTE VARIETĂŢI
In catalog iese în evidenţă berea Groene Duvel, o altă bere ale tare, cu o concentraţie alcoolică de 7,5%. Are o frumoasă culoare aurie, un gust de malţ cu note aromate de fruct şi o aromă intensă de hamei. Este produsă prin fermentaţie triplă şi filtrare succesivă. Se consumă la o temperatură în jur de 8-10° C.