Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia

Printeaza

Berea_Duvel_foarte_apreciata_in_BelgiaFabrica Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan Moortgat, la Breendonk. La sfârşitul Primului Război Mondial, întreprinderea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene. Astfel, în 1923, a fost introdusă pe piaţă berea Duvel, produsă prin utilizarea unui tip particular de drojdie, capabilă să-i confere băuturii un caracter important.

Duvel se numără printre berile cele mai apreciate în Belgia: în flamandă, cuvântul duvel înseamnă „diavol”; se pare chiar că acest apelativ derivă din exclamaţia unui băutor îndârjit, care, după ce a degustat o mostră din acest tip, a exclamat: „Ei, dar e dată dracului berea asta!”

DEGUSTARE

Berea Duvel îşi datorează calitatea aromei proprii hameiului apreciat, marca Styrian Goldings, şi refermentaţiei în sticlă. Are o culoare blondă intensă şi un gust cu aromă de fruct, deosebit de sec la final. Produce o spumă foarte abundentă şi persistentă. Servită la o temperatură în jur de 1o0 C, poate să meargă bine lângă legume proaspete şi salate cu orez.

ALTE VARIETĂŢI

In catalog iese în evidenţă berea Groene Duvel, o altă bere ale tare, cu o concentraţie alcoolică de 7,5%. Are o frumoasă culoare aurie, un gust de malţ cu note aromate de fruct şi o aromă intensă de hamei. Este produsă prin fermentaţie triplă şi filtrare succesivă. Se consumă la o temperatură în jur de 8-10° C.

Berea_Duvel_foarte_apreciata_in_Belgia_1

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.