Berbecut cu legume
PrinteazaO reteta de berbecut cu legume din: berbecut, ceapa, mazare, prag de maghiran, margarina, faina, sare si boia dulce.
- 2-3 felii de berbecut
- 1 ceapa
- 1 ceasca mazare (din conserva sau congelata)
- 1/4 l zeama in care a fiert mazarea
- 1 lingurita praf de maghiran
- 1 lingura margarina sau ulei
- 1 lingura faina
- sare
- 1 lingurita boia dulce
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi fierbi mazărea (dacă foloseşti din cea congelată). Pui legumele şi carnea în cratiţă, presari sare şi măghiran şi înăbuşi 40-50 de minute, până devin fragede.
Apoi dizolvi făina cu 2-3 linguri de zeamă de la carne şi rfîazăre şi adaugi şi boiaua.
Torni peste carne, în cratiţă şi mai laşi să deq 2-3 clocote. Când e gata, scoţi câte o bucată de carne în farfurie şi lână ea pui câteva linguri de sos cu mazăre.
Berbecut cu legume
Pofta buna!