Berbecut cu caise si curmale

Printeaza

Berbecut cu caise si curmale: carne de berbecut, caise deshidratate, curmale, ceapa, menta verde, coriandru verde, usturoi, suc de portocale, ulei de masline, condimente, nucsoara, seminte de susan, pasta de tomate, sare, piper.

Ingrediente:Berbecut_cu_caise_si_curmale

  • 500 g carne de berbecut, taiata cuburi
  • 250 g caise deshidratate
  • 6 curmale proaspete, taiate in doua, fara samburi
  • 1 ceapa, tocata julien
  • 1 lingura de menta verde, tocata
  • 1 lingura de coriandru verde, tocat
  • 2 graunte de usturoi, zdrobite
  • 5 linguri suc de portocale
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita condiment Razel Hanout
  • un praf de nucsoara macinata
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper dupa gust

Preparare:

Peste cuburile de berbecut adaugati menta, patrunjelul, usturoiul, un praf de sare si de piper, un praf de nucsoara, condimentul Raz el Hanout, sucul de portocale si 2 linguri de ulei de masline. Amestecati bine si introduceti bolul in frigider. Lasati carnea la marinat pana a doua zi.
In alt bol puneti caisele, acoperiti-le cu apa rece si lasati-le la hidratat pana a doua zi.

A doua zi puteti trece la treaba, incepand prin a scoate carnea de la frigider. Separati-o de sosul in care s-a marinat, fara a arunca insa sosul. Turnati restul de ulei (2 linguri) intr-un wok si puneti ceapa la rumenit pana capata o culoare aurie. Dupa ce s-a rumenit ceapa, scoateti-o si lasati-o deoparte.

In uleiul in care ati rumenit ceapa adaugati carnea si rumeniti-o la foc iute timp de 10 minute. Dupa ce s-a rumenit carnea, turnati peste carne sosul de la marinata, adaugati ceapa prajita, caisele impreuna cu apa in care au stat la hidratat, curmalele si pasta de tomate.

Amestecati si aduceti la fierbere. Cand a inceput sa fiarba sosul, condimentati cu sare si piper (dupa gust), amestecati si lasati sa fiarba la foc mic, 45 de minute, cu un capac deasupra. Dupa ce a fiert 45 de minute, luati capacul de pe wok, amestecati si, daca sosul s-a ingrosat suficient, stingeti focul (daca sosul nu are consistenta dorita, mai lasati la fiert 10-15 minute, fara capac).

Intr-o tigaie, fara ulei, puneti semintele de susan si prajiti-le pana capata o culoare aurie. Goliti apoi semintele prajite intr-o farfurioara. In acest moment, berbecutul cu caise este gata si poate fi servit. Puneti in farfurie o lingura de cuscus (sau orez, functie de cum preferati), peste care adaugati berbecut si caise. Presarati pe deasupra seminte de susan prajite si serviti.

Berbecut cu caise si curmale

Berbecut_cu_caise_si_curmale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.