Berbecut aromat

Printeaza

O reteta delicioasa de berbecut aromat din: ciuperci, malai, vin alb, sos de soia, carne de berbec, cartof, ulei, ceapa, ghimbir si ulei de susan.

Ingrediente:Berbecut aromat

  • 2 linguri de ciuperci urechi-de-lemn
  • 1 lingu­ră mălai
  • 2 linguri vin alb, sec
  • 1 lingură sos de soia
  • 250 g carne de berbec (sau miel), tăiată în cubuleţe de 4-5 cm
  • 100g cartof dulce
  • 3 linguri ulei de gătit
  • 2 linguri ceapă tocată
  • 3 feliuţe de ghimbir
  • 1 linguriţă ulei de susan

 

Mod de preparare:

Se pun ciupercile într-un mic castron şi se acoperă cu apă fierbinte şi se lasă timp de 1 oră. într-un alt castron se pune mălaiul, vinul, sosul de soia şi putină sare şi se amestecă până la omogenizare. Apoi se cu­fundă bucăţile de carne, pentru a realiza un înveliş.

Se taie cartoful dulce în bucăţi similare cu cele de carne. Se încing 2 linguri din uleiul de gătit într-o ti­gaie şi se pune carnea trecută prin amestecul de mai sus; se lasă până se schimbă culoarea cărnii, apoi se scoate din tigaie şi se pune într-un vas curat.

Se încinge şi restul de ulei, în altă tigaie, punându-se ceapa tocată şi ghimbirul, amestecându-se timp de câteva secunde. Se adaugă cartoful dulce şi ciuper­cile şi se mai amestecă alte 3 minute, apoi se adau­gă şi carnea, continuând amestecarea. în final, se stropeşte cu uleiul de susan şi se pune sare, după gust.

Berbecut aromat

Berbecut aromat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.