Beneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi (Bere)

Printeaza

BereBeneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi (Bere).Majoritatea românilor sunt campioni la „halbere”, însă, contrar credinţei populare răspândite de aceşti „campioni olimpici” că berea rece face canicula mai uşor de suportat, medicii susţin că temperaturile foarte ridicate nu fac o casă bună cu sticlele de bere fără număr.

Este adevărat că o bere pe zi nu face rău nimănui, însă puţini sunt cei care se opresc din băut cât încă mai ştiu să numere.

În plus, cercetătorii au descoperit că o doză de bere pe zi poate îmbunătăţi memoria şi nivelul de atenţie şi poate reduce riscul de declin cognitiv şi demenţă.

Studiile arată că berea consumată în cantităţi moderate – doza zilnică recomandată în cazul femeilor este 330 mililitri de bere şi în cazul bărbaţilor, de 660 mililitri de bere – poate reduce riscul de declin cognitiv şi demenţă.

Concluziile unui studiu desfăşurat pe o perioadă îndelungată, pe un eşantion de 6.000 de subiecţi, au fost că persoanele care consumă moderat bere au performanţe vizibil mai bune la testele de memorie.

Rezultatele cercetării au fost completate de cele ale unui alt studiu, desfăşurat pe aproximativ 8.000 de persoane, cu vârsta de peste 55 de ani, care a arătat că oamenii care consumă între unul şi trei pahare de bere pe zi prezentau un risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de orice tip de demenţă, inclusiv Alzheimer.

Un alt studiu („Nurses’ Health Stud”), demarat în 1980 şi realizat de specialiştii Şcolii de Sănătate Publică Harvard, citat de Mediafax, a demonstrat că femeile care consumă o cantitate moderată de alcool în mod regulat sunt cu 20% mai puţin predispuse să experimenteze pierderi de memorie şi o activitate cerebrală mai slabă.

Aceasta este cea mai amplă cercetare efectuată vreodată pe această temă, având ca subiecţi 12.480 de femei, cu vârste cuprinse între 70 şi 81 de ani.

În acelaşi timp, un studiu desfăşurat pe 1.000 de femei şi bărbaţi, monitorizaţi pe o perioadă de 23 de ani, a demonstrat că lipsa consumului de alcool sau un consum exagerat cresc riscul incidenţei bolilor cognitive.

Rezultatele cercetărilor au fost publicate în Jurnalul de medicină britanică.

Beneficii pentru sănătate

• Berea are proprietăţi anticancer: un compus flavonoid numit Xantohumol, care se găseşte în hameiul utilizat pentru producerea berii, joacă un rol major în prevenirea cancerului, inclusiv al celui de prostată.

Potrivit cercetătorilor, berea este şi o sursă bună de polifenoli, datorită cerealelor integrale folosite la fermentarea berii. Berea s-a dovedit la fel de eficace ca vinul roşu în lupta împotriva cancerului.

• Reduce riscul apariţiei de boli cardiovasculare. Berea conţine vitamine din grupul B, care protejează împotriva bolilor de inimă prin prevenirea acumulării compusului numit homocisteina, scrie sfatulmedicului.ro.

Berea are efecte de subţiere a sângelui, prevenind formarea de cheaguri (care pot provoca blocarea arterelor coronare). Consumul moderat de bere reduce riscul inflamaţiilor (una din cauzele principale ale aterosclerozei).

• Previne formarea de pietre la rinichi. Berea are conţinut ridicat de potasiu şi este săracă în sodiu. Berea este o sursă bogată de magneziu, care scade probabilitatea formării de pietre la rinichi.

• Îmbunătăţeşte funcţia creierului. În timp ce consumul excesiv de alcool provoacă leziuni ireparabile la nivelul creierului, consumul moderat de bere stimulează funcţia creierului.

• Întăreşte sistemul osos. Consumul moderat de bere protejează oasele datorită conţinutului său ridicat de siliciu. În urma unui studiu recent efectuat pe subiecţi de ambele sexe care au băut 1-2 pahare de bere pe zi, s-a constatat că aceştia au avut o densitate osoasă mai mare decât cei care nu au consumat bere în cadrul studiului.

• Berea mai are în compoziţie siliciu care este rapid absorbit de organism şi stimulează consolidarea celulelor din sistemul osos, explicând efectul protector al berii asupra oaselor.

• Reglează tensiunea arterială. Băutorii de bere au o tensiune arterială mai mică, comparativ cu persoanele consumatoare de vin sau băuturi alcoolice spirtoase. Berea ajută la reducerea hipertensiunii arteriale şi la relaxarea vaselor de sânge.

• Ajută la curăţarea tractului gastrointestinal. Berea este o sursă bună de fibre solubile, care îmbunătăţesc starea generală de sănătate a organismului, deoarece acestea ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

• Consumul moderat de bere creşte durata de viaţă. Un studiu recent a raportat că persoanele care consumă bere (cu moderaţie) trăiesc mai mult.

Cercetătorii estimează că berea previne aproximativ 25.000 de decese pe an, deoarece aceasta reduce riscul de boli de inimă, diabet şi accident vascular cerebral (câteva din principalele cauze de mortalitate în întreaga lume).

„Există foarte multe studii care au cercetat sau cercetează efectele consumului de alcool, în general, şi de bere, în particular, asupra memoriei şi capacităţii cognitive.

Rezultatele au condus spre o concluzie unică: „Un consum moderat de alcool poate avea efecte pozitive pe termen lung în ceea ce priveşte reducerea riscului de apariţie a afecţiunilor degenerative şi pierderilor de memorie.

Aceste rezultate trebuie însă interpretate cu atenţie, pentru că un consum abuziv de alcool nu poate avea decât efecte negative”, spune Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Articol preluat de aici.

 

 

 

 


poate iti place si:

EDEL PREMIUM, marca germana de bere

Producator: Aktien Brauerei Kaufbeuren Localitate: Kaufbeuren Tip: lager Concentratie de alcool: 5,8% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar german Firma Aktien Brauerei Kaufbeuren a fost întemeiata în 1879 la Kaufbeuren (centru agricol în apropiereA orasului Munchen, în Bavaria), pe ruinele unei foste fabrici de bere, una dintre cele mai vechi din toata Germania, ale […]

Berea belgiana Hoegaarden

Hoegaarden este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a căzut în uitare pe la mijlocul secolului XX. Tradiţia ei a fost redescoperită şi adusă din nou la apogeu de către Pieter Celis, care a reluat producţia la mijlocul anilor 1960, […]

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.