Beneficiile cerealelor integrale

Printeaza

Beneficiile cerealelor integrale. Cerealele sunt parte integrantă a dietei omului modern şi sursa primordială de energie.

Cu toate acestea, mare parte din cerealele pe care pe consumăm în prezent, indusiv pâinea albă şi orezul alb, au fost rafinate până şi-au pierdut mare parte din valoarea nutritivă.

Integrarea unei cantităţi mai mari de cereale integrale în dietă are numeroase beneficii, printre care se numără un nivel scăzut al tensiunii arteriale şi al riscului de boli cardiace.

Beneficiile_cerealelor_integrale

De obicei, cerealele integrale conţin cele 3 părţi principale ale seminţei: coaja, germenele şi erîdospermul (învelişul interior al embionului).

Printre cerealele integrale se enu­mera orzul, hrişcă, porumbul, ovăzul, quinoa, orezul, dar nualb, şigrâul. Conţin nutrienti importanficumarvitamina B, calciu, magneziu, fier, aminoacizi esenţiali, fibre alimen­tare în cantităţi care variază.

Aminoacizii esenţiali, pe care corpul uman’ nu-i poate produce singur, sunt esen­ţiali în formarea proteinelor şi funcţionarea normală a organelor.

Nutrienţii din cerealele integrale, consumaţi zilnic în cadrul unei diete sănătoase şi combinaţi cu activitate fizică regulată, pot scădea riscul de cancer, boli cardio­vasculare, diabet şi obezitate.

Pot, de asemenea, scădea tensiunea arterială şi nivelul colesterolului.

Cum pot deosebi cerealele integrale de cele -procesate?

Multe dintre produsele alimentare conţin cereale inte­grale, dar şi cereale rafinate. De exemplu, făieteii japonezi soba conţin în majoritatea cazurilor 20 % făină de grâu rafinat şi 80 % hrişcă, o cereală integrală.

Deşi produsele care conţin cereale integrale au calităţi nutri­tive sporite fată de cele care nu conţin cereale integrale, produsele cu 100 % cereale integrale sunt cele mai sănătoase.

Ingredientele listate pe etichete vă pot dezori­enta. Căutaţi pe etichetă formulări care conţin numele unei cereale şi cuvântul „întreg”.

Sunt mai scumpe produsele cu cereale integrale?

Depinde. Pâinea din făină integrală a devenit extrem de populară, dar deseori conţine exact aceleaşi ingre­diente ca şi pâinea albă, în cantităţi care variază prea puţin.

Opţiunile „integrale” pentru alte alimente încă nu sunt atât de populare, dar pastele şi aluaturile din făină integrală încep să câştige teren.

Deocamdată, ele sunt de obicei mai scumpe decât variantele clasice, dar, pe măsură ce cererea de alternative mai sănătoase va creşte, preturile vor scădea.

Beneficiile cerealelor integrale

 

retete

Beneficiile Alimentelor Integrale pentru Sănătatea Organismului

Beneficiile Alimentelor Integrale pentru Sănătatea Organismului. În ultimii ani, tendința către o alimentație sănătoasă și conștientă a crescut semnificativ. Un aspect esențial al acestei tendințe este consumul de alimente integrale. Dar ce înseamnă, de fapt, “alimente integrale” și de ce sunt ele atât de benefice pentru sănătatea noastră? Ce sunt alimentele integrale? Alimentele integrale sunt […]

 

retete

Alimentele Integrale: Ghid Complet cu Beneficii, Dezavantaje și Exemple

Alimentele Integrale: Ghid Complet cu Beneficii, Dezavantaje și Exemple. Alimentele integrale au câștigat teren în dietele multor oameni, datorită beneficiilor lor pentru sănătate. Cu toate acestea, ca și orice alt tip de aliment, acestea au și dezavantaje. Să analizăm mai detaliat ce înseamnă alimente integrale, beneficiile lor și dezavantajele pe care le pot aduce. Alimente […]

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.