Beidi, mancare turceasca
PrinteazaBeidi, mancare turceasca din: vinete, lapte, unt, zahar, sare.
- 3 vinete mari sau 5 mici
- 2 ceşti cu lapte
- 1 lingură unt
- zahăr
- sare
Mod de preparare:
Coci vinetele la foc potrivit şi le cureţi să nu rămână pe ele coji negre. Scoţi seminţele şi toci vinetele cu satârul de lemn.
Intr-o cratiţă pui laptele la fiert şi, când se umflă, adaugi vinetele. Laşi să scadă până se face un piure care se ţine de lingură, amestecând mereu, ca să nu se prindă de fund.
Adaugi sare, piper, puţin zahăr şi o bucată bună de unt. Baţi la foc, cu o lingură de lemn, până se înălbesc vinetele.
Serveşti piureul de vinete cald, ca fel de mâncare sau garnitură pe lângă frigărui de berbec sau de vită.
Pofta buna!