Beidi, mancare turceasca

Printeaza

Beidi, mancare turceasca din: vinete, lapte, unt, zahar, sare.

Ingrediente:Beidi, mancare turceasca

  • 3 vinete mari sau 5 mici
  • 2 ceşti cu lapte
  • 1 lingură unt
  • zahăr
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Coci vinetele la foc potrivit şi le cureţi să nu rămână pe ele coji negre. Scoţi seminţele şi toci vinetele cu satârul de lemn.

Intr-o cratiţă pui laptele la fiert şi, când se umflă, adaugi vinetele. Laşi să scadă până se face un piure care se ţine de lingură, amestecând mereu, ca să nu se prindă de fund.

Adaugi sare, piper, puţin zahăr şi o bucată bună de unt. Baţi la foc, cu o lingură de lemn, până se înălbesc vinetele.

Serveşti piureul de vinete cald, ca fel de mâncare sau garnitură pe lângă frigărui de berbec sau de vită.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.