Bavareze de rosii cu tarhon

Printeaza

Bavareze de rosii cu tarhon din: foi de gelatina, rosii coapte, ceapa, ulei de masline, frunze de cimbru, tarhon uscat, branza, sare si piper.

Ingrediente:Bavareze_de_rosii_cu_tarhon

  • 3 foi de gelatina
  • 800 g rosii bine coapte (sau 500 g pulpa de rosii congelata)
  • 1 ceapa mica
  • 2 lingurite cu ulei de masline
  • 1 lingurita cu frunze de cimbru
  • 1 lingura cu tarhon uscat
  • 300 g branza alba
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi gelatina în apă rece. Dacă folosiţi roşii proaspete, opă- riţi-le 15 secunde, jupuiţi-le, scoateţi sîmburii şi tăiaţi-le cuburi. Curăţaţi şi tocaţi ceapa. Căliţi ceapa într-o tigaie, 5 minute, cu 1 lingură de ulei de măs­line, pe foc domol, amestecînd mereu. Puneţi pulpa de roşii, să­raţi, piperaţi, adăugaţi cimbrul spălat şi tocat şi amestecaţi. Lăsaţi să mijoteze 10-15 minute, amestecînd regulat, pînă ce lichidul din legume se evaporă complet. Veţi obţine 300 g de piure foarte gros. Lăsaţi să se răcorească puţin.

Scurgeţi bine gelatina şi încorporaţi-o în piureul de roşii. Ames­tecaţi pînă cînd gelatina este complet topită. Adăugaţi tarhonul şi mixaţi 1-2 minute. Adăugaţi brînza de vaci şi bateţi energic (sau mixaţi din nou cî- teva secunde), pentru omogenizarea perfectă a amestecului.

Ungeţi uşor 4 forme mici, cu uleiul rămas, turnaţi preparatul presîndu-l cu o lingură şi puneţi formele în frigider, pînă a doua zi. Scoateti bavarezele din forme si serviti ca antreu.

Bavareze de rosii cu tarhon

Bavareze_de_rosii_cu_tarhon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.