Bavareza de vanilie

Printeaza

O reteta delicioasa de bavareza de vanilie din: lapte dulce, oua, zahar, gelatina, faina, vanilie si frisca.

Ingrediente:Bavareza de vanilie

  • 500 ml lapte dulce
  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 6 foi gelatină
  • 1 linguriţă faină
  • vanilie
  • 400 g frişcă

Mod de preparare:

Se pun într-o cratiţă laptele, ouăle, zahărul, gelatina spălată înainte în apă rece şi o linguriţă de feculă, dizolvată în puţină apă rece. Se bate puţin la început cu o furculiţă şi, când începe să facă o uşoară spumă, se amestecă cu o lingură până ce compoziţia începe să fiarbă.

Se lasă pe foc, la flacără potrivită, amestecându-se mereu, până ce crema începe să se lipească de lingură. Se ia de pe foc, se strecoară şi se vântură pentru a nu prinde pieliţă, de câte ori este nevoie. Când s-a răcorit, se amestecă uşor cu frişca bătută.

Se toarnă compoziţia într-o formă dc tablă cu gaură la mijloc, udată cu apă, şi sc lasă în frigider aproximativ două ore. Se răstoarnă pe un platou de servit şi se umple golul din centru cu frişcă bătută cu zahăr vanilat. Se ornează cu vişine confiate (se pot încorpora în compoziţie şi fructe zaharisite, stropite cu rom sau coniac).

Fecula = Denumire dată amidonului provenit din organele subterane ale unor plante

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.