Bavareza cu lichior, lamaie si vanilie

Printeaza

Bavareza cu lichior, lamaie si vanilie din: lapte, zahăr, oua, gelatina, baton de vanilie, frişcă lichidă, lichior Maraschino, sare,fructe pt. decor.

Bavareza_cu_lichior_lamaie_si_vanilie

Ingrediente:

  • 500ml lapte
  • 6 gălbenuşuri
  • 200g zahăr
  • 20g gelatina
  • 1 baton de vanilie
  • coajă de lămâie
  • 600ml frişcă lichidă
  •  100ml lichior Maraschino
  • 2 linguri lichior Maraschino (pt. uns tava)
  • un vârf de cuţit sare
  •  fructe pt. decor

Mod de preparare:

Dizolvaţi gelatina în puţină apă rece. Puneţi la fiert laptele şi adăugaţi batonul de vanilie tăiat pe lung, cu tot cu seminţe. Lăsaţi să dea în fiert şi ţineţi încă 10 minute vasul pe foc mic, apoi opriţi focul şi acoperiţi vasul.

Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul, coaja de lămâie şi sarea până când obţineţi o cremă omogenă. Separat, bateţi frişca. Adăugaţi treptat laptele răcit, strecurat de seminţe şi vanilie, peste crema de ouă. încorporaţi gelatina, amestecând încontinuu, apoi lichiorul Maraschino.

Lăsaţi la răcit şi din când în când mai amestecaţi pentru a nu se îngraşă. Când este rece, adăugaţi frişca bătută. Ungeţi cu lichior interiorul unei tăvi în forma de stea apoi turnaţi crema şi acoperiţi cu folie de plastic.

Ţineţi la frigider pentru cel puţin 4 ore. Pentru a desprinde mai uşor din formă conţinutul, introduceţi formaîntr-un vas cu apă caldă, pentru câteva secunde, apoi răsturnaţi-l pe un platou. Decoraţi cu fructe şi zahăr pudră.

Bavareza cu lichior, lamaie si vanilie

Bavareza_cu_lichior_lamaie_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.