Bavarez cu vanilie

Printeaza

 Bavarez cu vanilie

Ingrediente:Bavarez cu vanilie

  • 1/4 1 lapte
  • 1/2 baton vanilie
  • 150 g zahăr
  • 4-5 foi gelatină
  • 2 ouă
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g frişca

 

Mod de preparare:

Laptele se fierbe cu zahărul şi cu vanilia. Ouăle se amestecă şi se bat bine şi cînd laptele fierbe încă se amestecă cu ouăle, apoi gelatina (care a fost muiată înainte în apă rece).

Se strecoară cînd este rece şi se amestecă cu 250 g frişcă bătută.

Se pune în formă de şarlotă sau în forme diferite şi se bagă la frigider. Cînd s-a gelatinat se răstoarnă în farfurie şi se garniseşte cu frişcă bătută.

Separat se poate servi cu sirop sau căpşuni. Pentru a ieşi uşor, se bagă puţin forma in apă fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.