Batoane dietetice
PrinteazaBatoane dietetice din: faina, praf de copt, fulgi de ovaz, zahar brun, merisoare confiate, unt topit, sirop de artar, miere, ou, esenta de vanilie, esenta de migdale, fulgi de migdale, zahar pudra.
- 100g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt
- 100g fulgi de ovăz
- 100g de zahăr brun
- 100g de merişoare confiate
- 100g de unt, topit
- 1 lingură de sirop de arţar sau miere
- 1 ou, bătut
- 1 linguriţă esenta de vanilie sau migdale
- 3 linguri fulgi de migdale
- zahăr pudră, pentru presărat deasupra
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Tapetează cu hârtie de copt o tava.
Intr-un bol mare, combină făina, fulgii de ovăz, zahărul şi merişoarele. Fă o adâncitură în mijloc şi toarnă untul topit, siropul de arţar, oul şi esenta de vanilie. Amestecă bine.
Transferă compoziţia în tavă şi întinde-o uniform. Presară pe ea fulgii de migdale şi coace-o 20-25 de minute, până când devine uşor aurie.
Las-o să se răcească în tavă 10 minute, apoi tai-o în 6 într-o direcţie şi în 2 în cealaltă direcţie, pentru a obţine 12 batoane. Presară zahăr pudră deasupra şi serveşte batoanele.
Batoane dietetice
Pofta buna!