Batoane dietetice

Printeaza

Batoane dietetice din: faina, praf de copt, fulgi de ovaz, zahar brun, merisoare confiate, unt topit, sirop de artar, miere, ou, esenta de vanilie, esenta de migdale, fulgi de migdale, zahar pudra.

Ingrediente: Batoane_dietetice

  • 100g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt
  • 100g fulgi de ovăz
  • 100g de zahăr brun
  • 100g de merişoare confiate
  • 100g de unt, topit
  • 1 lingură de sirop de arţar sau miere
  • 1 ou, bătut
  • 1 linguriţă esenta de vanilie sau migdale
  • 3 linguri fulgi de migdale
  • zahăr pudră, pentru presărat deasupra

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Tapetează cu hârtie de copt o tava.

Intr-un bol mare, combină făina, fulgii de ovăz, zahărul şi merişoarele. Fă o adâncitură în mijloc şi toarnă untul topit, siropul de arţar, oul şi esenta de vanilie. Amestecă bine.

Transferă compoziţia în tavă şi întinde-o uniform. Presară pe ea fulgii de migdale şi coace-o 20-25 de minute, până când devine uşor aurie.

Las-o să se răcească în tavă 10 minute, apoi tai-o în 6 într-o direcţie şi în 2 în cealaltă direcţie, pentru a obţine 12 batoane. Presară zahăr pudră deasupra şi serveşte batoanele.

Batoane dietetice

Batoane_dietetice

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.