Batoane de cartofi in stil franc

Printeaza

Batoane de cartofi in stil franc din: cartofi, sare, ceapa, mere, oua, zahar, faina, ulei de unt, faina.

Ingrediente:Batoane de cartofi in stil franc

  • 6 cartofi
  • sare
  • 1 ceapă
  • 2 mere
  • 2 ouă
  • 1 priză de zahăr
  • 150 g făină
  • 4 linguri de ulei de unt
  • făină

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii, se fierb circa 25 de minute într-o cantitate mică de apă clocotită cu sare, după care se scurg şi se lasă puţin la răcit. Se curăţă apoi de coajă, se trec prin presa de cartofi sau se zdrobesc.

Se curăţă ceapa şi merele. Ceapa se toacă mărunt, iar merele se taie cubuleţe, după ce li s-au scos sâmburii. Se amestecă ceapa şi merele cu piureul de cartofi, se adaugă sarea, ouăle şi zahărul şi se frământă bine întregul amestec.

Se adaugă la aluatul de cartofi făină, până când acesta se dezlipeşte bine de mâini. Din aluat se modelează batoane lungi cât un deget, care se trec apoi puţin prin făină. Se încălzeşte în prealabil cuptorul la 160 °C (ventilator 140 °C).

Se încing 2 linguri de ulei de unt într-o tigaie, în care se prăjesc scurt batoanele. La final, acestea se ung cu restul grăsimii şi se coc 30 de min.în cuptor, la 160 °C.

Acest preparat tradiţional se serveşte cu piure de mere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.