Bastonase cu sos de ciocolata
PrinteazaBastonase cu sos de ciocolata din: faina apa, sare, ulei, ciocolată neagră (peste 70%), frişca lichidă, baton de vanilie, baton de scorţişoară (facultativ).
Ingrediente:
- 250 g făină
- 50 g unt nesărat
- 200 ml apă
- 1 praf de sare
- ulei de prăjit
Pentru crema de ciocolată:
- 150 g ciocolată neagră (peste 70%)
- 300 ml frişca lichidă
- 1 baton de vanilie
- 1/2 baton de scorţişoară (facultativ)
Mod de preparare:
Pune în vasul de mixer făina şi sarea. Topeşte untul într-o crăticioară şi adaugă apa, apoi adu la punctul de fierbere.
Toarnă amestecul peste făină pentru a o obţine o pastă fină. Dacă este prea uscată, adaugă trei linguri de apă caldă, Acoperă cu folie şi dă la rece 30 de minute.
Pentru sos, încălzeşte frişca lichidă cu batonul de vanilie (şi scorţişoară, dacă îţi place) la bain-marie. Adaugă ciocolata şi amestecă până ce se topeşte.
Pune aluatul într-un poş şi şpriţează bastonaşele în ulei încins. Serveşte-le cu sos de ciocolată.
Bastonase cu sos de ciocolata
Pofta buna!