Bastonase cu sos de ciocolata

Printeaza

Bastonase cu sos de ciocolata din: faina apa, sare, ulei, ciocolată neagră (pes­te 70%), frişca lichidă, baton de vanilie, ba­ton de scorţişoară (facultativ).

Bastonase_cu_sos_de_ciocolata

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 50 g unt ne­sărat
  • 200 ml apă
  • 1 praf de sare
  • ulei de prăjit

Pentru crema de ciocolată:

  • 150 g ciocolată neagră (pes­te 70%)
  • 300 ml frişca lichidă
  • 1 baton de vanilie
  • 1/2 ba­ton de scorţişoară (facultativ)

Mod de preparare:

Pune în vasul de mixer făina şi sarea. Topeşte untul într-o crăticioară şi adaugă apa, apoi adu la punctul de fierbere.

Toarnă amestecul peste făină pentru a o obţine o pastă fină.  Dacă este prea uscată, adaugă trei linguri de apă caldă, Acoperă cu folie şi dă la rece 30 de minute.

Pentru sos, încălzeşte frişca lichidă cu batonul de vanilie (şi scorţişoară, dacă îţi place) la bain-marie. Adaugă ciocolata şi amestecă până ce se topeşte.

Pune aluatul într-un poş şi şpriţează bastonaşele în ulei încins. Serveşte-le cu sos de ciocolată.

Bastonase cu sos de ciocolata

Bastonase_cu_sos_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.