Bastonaşe din legume
PrinteazaBastonaşe din legume din: cartofi, ulei, ceapa, ardei gras, morcovi, dovlecel, ciuperci, patrunjel, marar, tarhon, lapte, cascaval, unt, oua, susan.
- 250 g cartofi
- 150 ml ulei
- 1 ceapa
- 1 ardei gras 3 morcovi
- 1 dovlecel
- 100 g ciuperci
- 1 lingura patrunjel
- marar si tarhon uscate
- 1 lingura lapte
- 100 g cascaval ras
- 50 g unt
- 3 oua
- 50 g susan
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă sărată. Cureţi ceapa, ardeiul, mortovii, dovlecelul şi ciupercile şi le tai foarte mărunt sau le poţi da pe râzătoare. Căleşti timp de 10 minute legumele în ulei. Din cartofii fierţi pregăteşti un piure. Adaugi în acesta untul, laptele, legumele călite şi 2 ouă bătute.
Razi caşcavalul şi îl încorporezi în amestec. Pui şi ierburile uscate mărunţite şi amesteci cât mai bine. Pui compoziţia la rece pentru 10 minute. între timp, baţi un ou şi pui o tigaie cu ulei la foc. Din compoziţia răcită, formezi cu mâinile ude bastonaşe.
Le treci apoi prin făină, prin ou bătut şi prin susan. Pui bastonaşele în ulei şi, când s-au rumenit uniform, le scoţi pe hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de grăsime.
Bastonaşe din legume
Pofta buna!
Nu am facut niciodata bastonase din legume, sunt bune?