Bărcute din vinete

Printeaza

O reteta delicioasa de barcute din vinete din: vinete, rosii, branza de vaci sau de capra, usturoi, masline, oua de prepelita, sare, piper, marar verde, condimente si ulei.

Ingrediente:Bărcute din vinete

  • 3 vinete medii
  • 2 roşii mari
  • 150 g brânză de vaci sau de capră bine scursă
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 g măsline negre sau verzi fără sâmburi
  • 12 ouă de prepeliţă sau de găină
  • sare
  • piper
  • mărar verde
  • condimentele preferate
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai în jumătate pe lungime şi, cu ajutorul unei linguri, le scoţi miezul. Le să­rezi şi le laşi aşa 30 de minute. Clăteşti apoi vinetele cu apă din abundenţă.

Miezul scos îl tai cuburi mici şi îl căleşti în ulei. Adaugi roşiile date prin râză­toare. Fierbi totul câteva minute.

Potriveşti gustul de sare şi piper. Adaugi şi condimentele, apoi laşi ingredientele să se răcească într-un castron. Adaugi brânza sfărâmată cu furculiţa sau dată prin râzătoare.

Pui mărarul şi măslinele tăiate mărunt şi ames­teci. Aşezi vinetele pe hârtie de copt şi le umpli cu compoziţia pregătită.

In fiecare vânătă faci cu cuţitul două găuri, în care ur­mează să pui ouăle de prepeliţă.

Coci bărcuţele din vinete la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute. Serveşti vinetele cu ver­deaţă deasupra.

Bărcute din vinete

Bărcute din vinete

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bune barcutele astea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.