Bărcute de vinete cu şuncă

Printeaza

Bărcute de vinete cu şuncă

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 200 g cuşcuş
  • 300 g şuncă
  • doi ardei graşi
  • o lingură de pastă de tomate
  • 6 frunze de busuioc
  • 100 g boabe de porumb din conservă
  • ulei de măsline
  • un vârf de cuţit de pudră de nucşoară
  • sare, piper
  • pătrunjel

Preparare:

Ardeii se taie în cubuleţe, iar şunca în fâşii subţiri. Se prăjesc câteva minute într-o cratiţă fără ulei, se scot cu o spumieră şi se pune într-un castron. Cuşcuşul se opăreşte cu apă fierbinte, se pune într-un vas şi se lasă să se răcească.

Se adaugă două linguri de ulei de măsline, pasta de tomate, frunzele de busuioc tăiate mărunt, sarea şi piperul. Se presară pudra de nucşoară, se adaugă cubuleţele de ardei, şunca şi se amestecă. Vinetele se spală, se taie în jumătăţi şi li se îndepărtează mijlocul cu un cuţit, păstrând o margine de un centimetru.

Miezul de la vinete se toacă mărunt şi se căleşte două minute în ulei încins. Se umplu vinetele cu pasta de vinete amestecată cu boabele de porumb şi compoziţia de cuşcuş. Se ung cu puţin ulei, se introduc în cuptor şi se coc 25 de minute la foc mediu.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.