Barcute de vinete cu chiftele

Printeaza

Barcute de vinete cu chiftele din: vinete, carne de porc, carne de vita, ceapa, ardei, ciuperci, usturoi, pesmet, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana.

Ingrediente:Barcute de vinete cu chiftele

  • 4 vinete
  • 200 g carne de porc
  • 200 g carne de vită
  • două cepe
  • doi ardei graşi
  • 200 g ciuperci,
  • 4 căţei de usturoi
  • o lingură de pesmet
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • smântână
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea de vită şi cea de porc se dă prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu jumătate din cantitatea de ceapă tocată, sare, piper şi pesmet. Se formează chifteluţe şi se prăjesc în ulei încins.

Se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet absorbant. Ustu­roiul, ardeii graşi şi ciupercile se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Vinetele se taie în jumătăţi, li se îndepărtează mijlocul şi se stropesc cu ulei. Miezul se toacă mărunt şi se pune peste celelate legume.

Se încinge ulei într-o tigaie, se pun legumele, sarea şi piperul. Se călesc zece minute, se adaugă puţină apă şii se lasă să scadă.

Vinetele se aşază într-o tavă, unsă cu ulei, se umplu cu legumele căliite, se aşază deasupra chiftelele şi se introduc în cuptor. Se coc la foic mediu 25-30 de mi­nute, se sctot şi se presară verdeaţă tocată.

Se seirvesc simple sau cu un sos de srmântână şi usturoi şi pătrunjel verrde tocat.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Barcutele astea sunt perfecte pentru niste gustari

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.