Reteta zilei: Bărcuţe de legume cu şalău

Printeaza

O reteta delicioasa de barcute de legume cu salau din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline, coriandru pisat, sare si piper.

Bărcuţe de legume cu şalău

Ingrediente:

  • 2 vinete – egale ca dimensiune
  • 500 g file de salau
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita coriandru pisat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiati vinetele in jumatati, scoateti cu o lingura miezul, in asa fel incat sa raman peretii cam de 1-2 cm. Sarati vinetele in interior, intorceti-le apoi cu taietura in jos, ca sa se scurga zeama.

Barcute_de_legume_cu_salau

Taiati miezul de vinete in cubulete. Curatati ceapa si taiati-o in rondele. Curatati ardeii si taiati-i in cubulete.

Barcute_de_legume_cu_salau_02

Caliti legumele in ulei de masline, adaugati si miezul de vinete.

 Barcute_de_legume_cu_salau_03

Separat rumeniti pestele, apoi taiati-l in cubulete.

Barcute_de_legume_cu_salau_04

Umpluteti jumatatile de vinete cu legumele calite amestecate cu pestele rumenit, condimentate cu sare, piper, coriandru pisat.

 Barcute_de_legume_cu_salau_05

Puneti vinetele umplute intr-o tava si tineti tava la cuptor, la foc portivit, 25-30 de minute.

Barcute_de_legume_cu_salau_06

Bărcuţe de legume cu şalău

Bărcuţe de legume cu şalău

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu-mi place reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.