Bărcuţe cu peşte şi legume

Printeaza

Bărcuţe cu peşte şi legume

Ingrediente:

  • 200 g matias somonizat
  • 300 ml apă
  • 450 g făină
  • 20 g drojdie
  • o lingură de miere
  • doi dovlecei
  • doi ardei graşi
  • 50 g caşcaval
  • măsline verzi
  • roşii cherry
  • salată verde
  • mărar
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • brânză de burduf
  • ouă

Preparare:

Drojdia se dizolvă într-un castron împreună cu mierea, o linguriţă de sare şi jumătate din cantitatea de apă. Se adaugă două linguri de făină, se amestecă Când drojdia a dospit, se toarnă peste restul de făină împreună cu apa rămasă.

Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească. Se împoarte în bucăţi egale, li se dă forrmă de cercuri şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.

Se presară caşcaval ras amestecat cu mărar, se introduc în cuptorul încins şi se coc. Se lasă să se răcească, se taie în triunghiuri şi se pun pe un platou. Pe fiecare triunghi se aşază alternativ bucăţi de matias somonizat, felii de dovlecei prăjite şi felii de ardei. Se decorează cu jumătăţi de roşii cherry şi măsline verzi. Se servesc reci, alături de salată verde.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Matias somonizat este un fel de somon?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.