Bărcute de andive cu vinete

Printeaza

O reteta delicioasa de barcute din: andive, vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano.

Ingrediente:Bărcute de andive cu vinete

  • 4 andive
  • 3 vinete
  • 125 ml ulei de măsline
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • o roşie
  • 100 g măsline feliate
  • un ardei capia
  • o lingură cu oţet
  • sare
  • piper
  • oregano

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se şterg de apă, se aşază pe o tavă de aragaz tapetată cu folie de alu­miniu şi se introduc în cuptor.

Se coc la foc potrivit până se înmoaie, se pun într-un castron şi se acoperă , cu un capac.

După zece minute se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se pun într-un bol înalt. Se adaugă oregano spălat, sare şi piper după gust.

Se presara usturoiul si ceapa taiata in bucati mai mici, uleiul de măsline şi se pasează totul cu un blender.

Se adaugă măslinele feliate, roşia şi ardeiul capia spălate şi tăiate cubuleţe.

Se spală frunzele de andive, se umplu cu salata de vinete şi se presară cu oregano tocat.

Se introduc la rece şi se lasă minimum 30 de minute înainte de a fi servite.

Bărcute de andive cu vinete

Bărcute de andive cu vinete

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.