Barbusa cu fructe de padure
Printeaza
O reteta deliciasa de barbusa cu fructe de padure, faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, coaja de lamaie si scortisoara.
- 300 g făină
- 200 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 6 ouă
- 50 ml smântână
- 1 kg prune
- coajă de lămâie
- scorţişoară
Mod de preparare:
Amesteci făina + untul cu 3 gălbenuşuri şi 100 g zahăr, frămânţi până obţii o cocă omogenă, pe care o laşi să stea o oră. In acest timp desfaci prunele în două şi le cureţi de sâmburi. Presari scorţişoară şi puţin zahăr pe ele.
Intinzi aluatul în tavă, puţin mai ridicat pe margini în sus, pui fructele şi deasupra întinzi smântână amestecată cu celelalte 3 gălbenuşuri rămase cu 150 g zahăr, coaja de lămâie şi spuma de la cele 6 albuşuri bătute. Coci la foc potrivit.
Poftă bună!