Barbusa cu fructe de padure

Printeaza

 

O reteta deliciasa  de barbusa cu fructe de padure, faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, coaja de lamaie si scortisoara.

Ingrediente:Barbusa cu fructe de padure

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 6 ouă
  • 50 ml smântână
  • 1 kg prune
  • coajă de lămâie
  • scorţişoară

 

 

Mod de preparare:

Amesteci făina + untul cu 3 gălbenuşuri şi 100 g zahăr, frămânţi până obţii o cocă omogenă, pe care o laşi să stea o oră. In acest timp desfaci prunele în două şi le cureţi de sâm­buri. Presari scorţişoară şi puţin zahăr pe ele.

Intinzi aluatul în tavă, puţin mai ridicat pe margini în sus, pui fructele şi deasupra întinzi smântână amestecată cu celelalte 3 gălbenuşuri rămase cu 150 g zahăr, coaja de lămâie şi spuma de la cele 6 albuşuri bătute. Coci la foc potrivit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.