Barbuni la cuptor cu sos de rosii cu lapti

Printeaza

Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi din: barbuni, vin rosu, usturoi, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, unt, rosii, cimbru, cartofi noi, faina, lapti de peste, zahar.

Poate te intereseaza si Cateva retete cu crap

Ingrediente:Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi

  • 1,100 kg barbuni
  • 1 pahar vin roşu
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100g unt
  • 300 g roşii
  • cimbru
  • 400 g cartofi noi
  • 1 /2 lingură de făină
  • 200 g lapţi de peşte
  • puţin zahăr

 

Mod de preparare:

Barbunii se curăţă şi se spală, apoi se pun într-un platou (de cuptor), uns cu unt, se dă sare, piper şi se dau la cuptor, circa 20 minute.

Separat se face sosul (se sotează în unt, ceapa şi usturoiul tocate, se pune făina, vinul, roşiile curăţate şi tăiate, sare, piper, puţin zahăr, cimbru, puţină supă şi lapţii tăiaţi, apoi se fierb toate circa 15 minute).

Peştele se napeazâ cu sosul fierbinte, se presară cu verdeaţă tocată şi se garniseşte cu cartofi noi în unt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Unde se gasesc barbuni? Eu, una, n-am mai auzit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.