Barbun la tigaie cu pesmet crocant şi salată de rosii cu ierburi aromate

Printeaza

O reteta de barbun la tigaie din: rosii, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare de mare, piper, busuioc, marar, fileuri de barbun, faina, ulei de masline, cimbru, ardei iute si coaja de lamaie.

Ingrediente:Barbun la tigaie cu pesmet crocant şi salată de rosii cu ierburi aromate

  • 3 mâini mari de roşii de diverse tipuri, tăiate bucăţi neregulate
  • ulei de măsline extravirgin de calitate bună
  • oţet de vin roşu
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • frunzele tocate mărunt de la o legătură mică de busuioc proaspăt
  • o legătură mică de mărar, tocat mărunt
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 8 fileuri de barbun (de circa 100 g fiecare), curăţate de solzi şi de oase
  • făină
  • ulei de măsline

pentru pesmetul crocant:

  • ulei de măsline
  • frunzele tocate mărunt de la 4 fire de cimbru proaspăt
  • 2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi
  • coaja rasă de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Puneţi roşiile tăiate într-un castron mare, cu câteva linguri bune de ulei de măsline extravirgin şi puţin oţet. Condimentaţi din belşug cu sare şi piper. Gustaţi, corectaţi, apoi gustaţi din nou şi corectaţi iar.  Adăugaţi busuiocul şi mărarul (sau nişte frunze de fenicul tocate) şi amestecaţi.

Condimentaţi fileurile de peşte, apoi daţi-le prin puţină făină pe ambele părţi, scuturând excesul. Incălziţi nişte ulei de măsline într-o tigaie potrivit de încinsă, apoi puneţi în ea fileurile, cu pielea în jos, apăsându-le uşor cu o paletă pentru peşte.

Prăjiţi-le timp de 3 minute sau până când pielea devine auriu-portocalie, strălucitoare şi crocantă. întoarceţi fileurile şi prăjiţi-le încă un minut, până când sunt tocmai bune.

Scoateţi fileurile de peşte pe o farfurie şi preparaţi pesmetul crocant. Turnaţi puţin ulei peste sosul din tigaie, apoi adăugaţi cimbrul, pesmetul, ardeii iuţi şi coaja de lămâie. Amestecaţi şi prăjiţi pesmetul până când se rumeneşte; durează cam 3-4 minute.

Repartizaţi salata de roşii în patru farfurii şi fie aşezaţi deasupra câte două fileuri, fie rupeţi fileurile bucăţele şi le împrăştiaţi peste roşii. Mie îmi place să pun pesmetul fierbinte şi crocant într-un bol, cu o linguriţă, şi să-l presarîn farfurii la masă; e absolut delicios.

Barbun la tigaie cu pesmet crocant şi salată de rosii cu ierburi aromate

Barbun la tigaie cu pesmet crocant şi salată de rosii cu ierburi aromate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.