Barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre

Printeaza

Barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre din: fileuri de barbun, usturoi, sare, piper negru, oregano verde, ulei de masline, zeama de lamaie, piure de masline negre.

Barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre

Ingrediente:

  • 4 fileuri de barbun
  • 1/2 căţel de usturoi
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 mână de oregano proaspăt cules
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • piure de măsline negre

Mod de preparare:

Crestaţi pielea fileurilor de-a curmezişul, astfel încât marinata să pătrundă în peşte. într-un mojar, zdrobiţi cu pisălogul usturoiul, apoi adăugaţi o linguriţă de sare şi cantitatea de oregano.

Pisaţi până când amestecul devine păstos (sau foarte fin) şi adăugaţi uleiul de măsline şi zeama de lămâie. Ungeţi fileurile cu acest amestec.

Cantitatea preparată ar trebui să fie de ajuns pentru toate fileurile (doar nu vreţi să înoate în marinată!). Aşezaţi fileurile pe o tavă, cu pielea în sus.

Puneţi-o în partea de sus a cuptorului încins (la cea mai mare temperatură) şi coaceţi timp de 7 minute (pielea va fi mai bună şi mai crocantă). Aveţi grijă să nu coaceţi prea tare peştele.

Serviţi barbunul împreună cu piureul de măsline negre şi cu o salată verde simplă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.