Banuti ciobanesti
PrinteazaO reteta de banuti ciobanesti din: ardei iute, ceapa, oua, branza, lapte, malai, unt, ulei, marar verde, sare si piper.
- 2 ardei iuti
- 2 cepe
- 6 oua
- 200 g branza rasa (sarata)
- 1 l lapte dulce
- 250 g malai
- 3 linguri unt
- 8 linguri ulei
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prepari o mamaliguta din lapte si malai. Speli mararul si il toci foarte fin. Cureti cepele, le speli si le toci, apoi le pui la calit in unt. Le lasi la calit pana capata o culoare aurie. Adaugi peste ceapa ouale batute, cat sa capete gust, dar sa nu se inchege prea tare.
Dai imediat deoparte compozitia si torni totul peste mamaliguta amestecand continuu. Adaugi branza rasa, piper, sare si amesteci. La final, incorporezi si mararul si ardeii iuti tocati fin. Mamaliguta astfel preparata o rastorni pe o tava si o lasi sa se raceasca foarte bine.
Din mamaliguta decupezi cu un pahar banuti pe care ii prajesti in ulei incins, pe ambele parti. Cand sunt facuti, ii scoti pe o hartie absorbanta, sa-si lase surplusul de grasime.
Banuti ciobanesti
Pofta buna!